Autohobbyclub

De Auto Hobby Club

De Auto Hobby Club (AHC) is opgericht in 1967 om de zelfwerkzaamheid aan motorvoertuigen te bevorderen.

Door de toenmalige leiding van de vliegbasis Leeuwarden werd een gebouw ter beschikking gesteld waar de leden van de AHC, in hun vrije uren, aan de auto onderhoud konden plegen.

Er werd een magazijntje ingericht waar de meest voorkomende vervangingsartikelen in voorraad lagen zoals olie- en luchtfilters, motorolie, lampen, ruitenwissers en klein materiaal.

Zelfs een spuitcabine werd gebouwd (de milieueisen waren toen nog niet zo hoog), een olie-opvangtank geplaatst en er werden twee bruggen aangeschaft, één voor olie verversen buiten en één voor reparaties binnen.

Veel ruimte was er niet en omdat het ledental steeds groter werd, moest worden uitgezien naar een ander onderkomen en in 1993 kreeg de AHC de beschikking over gebouw K-54 (het oude LUA-kamp).

Vanaf die tijd kon alles veel professioneler worden aangepakt. De twee oude bruggen werden ingeruild en daarvoor werden drie nieuwe bruggen geplaatst, één buitenbrug voor olie verversen en twee binnen-bruggen voor reparaties. Inmiddels is er een derde reparatiebrug bijgeplaatst. Tevens beschikt de AHC nu over een motorreparatieruimte met motorheftafel.

De spuitcabine kon helaas niet mee verhuizen omdat hij niet aan de eisen voldeed en een nieuwe plaatsen was (en is nog steeds) financieel niet haalbaar.

Het ledenbestand groeide van ± 370 in 1985 naar ± 1500 leden midden 90er jaren maar daalde helaas weer naar nu ± 450 leden maar is toch nog steeds een vereniging die toch enige naam mag hebben met alle daartoe behorende voorzieningen en voordelen voor de leden zoals;

  •  Korting op onderdelen voor auto en motorfiets
  •  Collectiviteitkorting op verzekeringen bij Univé,
  •  Korting bij de meeste auto- en autoaccessoirebedrijven in de regio
  •  Korting op motoronderdelen en accessoires
  •  Korting op banden voor auto’s, motoren en scooters
  •  Korting op schadeherstel

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de bovengenoemde voordelen alleen gelden voor leden van de Auto en Motor Hobby Club van de VLB Leeuwarden

Huishoudelijk Reglement AHC

Reglement van Orde AHC