TSL olie toevoeging

https://www.tsl-allstar.nl/

TSL-olietoevoeging

Wat is TSL?

TSL is een olieversterker, zonder PTFE, Grafiet, Lood, Molybdeen en actieve zwavelverbindingen
die het smerende vermogen van uw olie merkbaar vergroot. TSL is veilig voor alle pakkingen, zorgt voor extreem lage wrijving in lagers en voorkomt slijtage. TSL blijft bij zéér hoge temperaturen zijn smerende werking behouden en bespaart energie. TSL is toepasbaar in verbrandingsmotoren, overbrengingen, hydraulische systemen. Niet te gebruiken in automatische versnellingsbakken.

Test van TSL-olietoevoeging

Het bestuur, de TC en beheerders van de AHC zijn donderdag 16 december getuige geweest van een indrukwekkende demo van dhr Remco Lablans van handelsonderneming La Re, distributeur van TSL producten.
Deze test gebeurt met de zgn Timken machine. Timken is één van de grootste lagerfabrikanten ter wereld en heeft deze machine al enige tientallen jaren geleden ontwikkeld. Het doel van deze machine is om aan de hand van een belastingproef de slijtage vast te stellen bij een toenemende druk van gehard lagermateriaal.

Beschrijving van de test;

Allereerst wordt vastgesteld bij welke belasting het ronddraaiende lagerschaaltje vastloopt zonder gebruik te maken van een smeermiddel. Dit is een imitatie van de koude start. Bij een belasting van ± 54 kg loopt het lagerschaaltje vast.
Bij een volgende test wordt een bakje met smeerolie onder het ronddraaiende lagerschaaltje geplaatst. Bij een druk van 80 tot 100 kg loopt het lagerschaaltje weer vast.
Na toevoeging van ± 5% TSL olie kan de druk verhoogd worden naar 270 kg zonder dat het lagerschaaltje vastloopt. Nadat het totale smeermiddel was verwijderd bleef de electromotor doorlopen. Het slijtagebeeld op het lagerschaaltje en rol was miniem. Zelfs toen als smering leidingwater werd gebruikt liep het geheel niet vast.
Voor ons was dit een duidelijke maar vooral overtuigende test van het product.

Gevolgen van gebruik TSL bij auto’s en motoren;

1. Minder koude-start slijtage
2. Minder mechanische bijgeluiden
3. Lager brandstofverbruik bij meer dan 70% van gebruikers
4. Het tikkende geluid van de hydraulische klepstoters vermindert of verdwijnt helemaal
5. Het “vreten” van de bovenliggende nokkenas wordt bijna stopgezet.